Vydūno keliais

Ankstyvą lapkričio 27-osios rytą grupė mūsų gimnazistų (kartu su mokytoja D. Rutkauskaite) išvykome į ekskursiją „Vydūno kultūrinis ir literatūrinis paveldas“, kurios metu aplankėme daug vietų, palikusių neišdildomus įspūdžius. 
Pirmoji stotelė buvo Šilutė, kurioje svečiuodamiesi aplankėme Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčią ir Šilutės Hugo Šojaus muziejų. Šiame muziejuje ne tik buvo papasakota apie miestelį, dvarą, bet ir surengta edukacinė programa, kurios metu vaišinomės pyragu ir kafija bei mokėmės dvaro etiketo paslapčių. 
Vėliau keliavome į Kintų Vydūno kultūros centrą, kuriame daugiau sužinojome apie didįjį mažosios Lietuvos išminčių, kūrėją, mokytoją Vydūną (Vilhelmą Storostą). Turėjome puikią galimybę pasitikrinti savas žinias ir pasipildyti naujomis, taip praturtindami save. Kadangi oras nepagailėjo nei saulės, nei šilumos, apsilankymas Ventės rage įnešė daug gražių emocijų ir vaizdų, kurie gniaužė kvapą. Vėliau vykome ant Vydūno kapo, kur uždegėme žvakutes mūsų išminčiaus atminimui. O prieš tai žvelgėme į tolį nuo Rambyno kalno, kuris, gaubiant sutemoms, atrodė ir paslaptingesnis, ir žavesnis.
Esame dėkingi tiek asociacijai „Vitės bendruomenė“, tiek Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklai už kvietimą dalyvauti projekte, kurio metu pasisėmėme ne tik naujų įspūdžių, bet ir žinių.