Naujus mokslo metus pradėjome netradicine pamoka kaime

Š.m. rugsėjo 4-5 d. vykome į kaimo turizmo sodybą Telšių rajone, netoli Alsėdžių, kur mus maloniai sutiko šios sodybos šeimininkai - Pėdsekių klubo vadovas Robertas Grigas ir jo žmona Violeta.
Iš tiesų, ir mokiniai, ir mokytojai buvo apdovanoti Dievo malone linksmai ir turiningai praleisti kartu laiką, pažinti vienas kitą, mokytis kaip vienas kitu pasirūpinti, vienas kitam patarnauti.
Be Dievo žodžio klausimo, diskusijų bei filmo peržiūros, visi džiugia širdimi galėjo išbandyti savo drąsą ir įveikti bet kokias baimes, susijusias su aukščiu, tamsa, jodinėjimu ir kt. Daug įspūdžių paliko nuostabus pasivažinėjimas vėžimaičių traukinuku per mišką bei elnių ir danielių stebėjimas, pasisėdėjimas prie vakarinio laužo. Tegul visiems ilgam atmintyje išlieka šis džiaugsmingas buvimas kartu, kai gali kartu susėdus prie stalo kaip viena broliška šeima laiminti maistą, stebėti degančio laužo žiežirbas, kylančias į tamsų aukštą dangų, skaičiuoti žvaigždes arba tiesiog iš linksmumo čiuožti lynu per bulvių ir moliūgų lauką tiesiai į pamiškę...
Tokia tai buvo tikrai netradicinė ir pati pirmoji šių mokslo metų pamoka, kurios mokėmės visi – mokiniai bei mokytojai.