Knygos dienai – knygnešių žaidimas

Gegužės 8 d. mokykloje vyko netradicinio ugdymo veikla, skirta Spaudos atgavimo ir Knygos dienai paminėti.
Pas mus svečiavosi Klaipėdos universiteto profesorius P. Bielskis, kuris skaitė vyskupo Motiejaus Valančiaus prisiminimus ir leido suprasti, kad labai svarbi dalis knygnešių veikloje teko ir vaikams.
Vėliau visi dalyviai kūrė bendrą knygą bei lankėsi Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, kurioje vyresnieji mokiniai skaitė pranešimus.
Tačiau labiausiai visi laukė edukacinio žaidimo „Knygnešys“, kurio metu kiekvienas savo kailiu galėjo patirti tą patį, ką kadaise patyrė tikrieji knygnešiai, slapta gabenę knygas: jaunesniųjų klasių mokiniai, iš anksto pasidomėję, kokiais būdais buvo gabentos knygos, turėjo prasmukti pro žandarus ir atnešti savo mėgstamiausią knygą į čia pat rengiamą skaitomiausių knygų parodą. Pasibaigus žaidimui šias knygas vienas kitam mokiniai pristatė, rekomendavo skaityti. Diena baigėsi išvyka į spaustuvę „Druka“, kur pamatėme, kaip yra spausdinamas žodis, kokį kelią jis nueina iki skaitytojų rankų.
"Ši diena buvo tiesiog nuostabi! Buvo puiku sužinoti tiek daug dalykų apie lietuvišką knygą. Smagu, kad galėjome vieni su kitais aptarti skaitytas knygas, rekomenduoti jas draugams"- sakė septintokė Elžbieta.
"Iš tiesų patiko visa diena, nebuvo nuobodu, nes visi turėjo ką veikti. Per žaidimą buvo truputį suirutė, bet viskas klostėsi gerai, mes pernešėm pro žandarus knygas. Man patiko, kaip bažnyčioje kalbėjo mokinės bei mokytojos parodytos senos maldaknygės", - įspūdžiais dalinosi 8-tokė Liudmila.
"Man labai patiko, jog mes visi tą dieną buvome kartu. Taip pat ir bažnyčioje jaučiausi ypač gerai tarp savų žmonių ir Dievo. Buvo malonu klausytis kaip gieda mokytoja. Labiausiai įsiminė žaidimas, nes buvo linksma ir smagu slėpti knygas, stengtis jas pernešti, nors buvo jaudulio, o jei dabar pagaus. Kas tada, ką daryti? " - pasakojo 8-tokė Indrė.
"Man labia patiko Knygos diena, nes ėjome į spaustuvę „Druka“ , - sakė 6-tokas Nojus.
" Bet labiausiai patiko žaidimas, nes reikėjo prasmukti pro žandarus, kurie tikrino kiekvieną mano kuprinės skyrelį" - komentavo 6-tokas Titas.