Patirtimi dalinosi Olandijos koledžų vadovai

Draugystė su Olandijos krikščioniškais koledžais prasidėjo dar 2015 m. rudenį, kai vienas iš Kalvino koledžo vadovų atvyko susipažinti su mūsų gimnazijos veikla. Mus sudomino ilgametė krikščioniškų koledžų patirtis, jų mokinių gausa ir gilios krikščioniškos reformatų tradicijos.
2016 metų pavasarį turėjome galimybę apsilankyti Kalvino ir Ichtcius koledžuose, o šį pavasarį sulaukėme gausios net 12 vadovų iš 6 Olandijos krikščioniškų koledžų delegacijos.
„Vaivorykštės tako“ gimnazijoje buvo surengta konferencija, kurioje svečiai dalinosi su mumis temomis apie Olandijos krikščioniškų ugdymo įstaigų sėkmę, apie tai kaip krikščioniškas vertybes perduoti jaunajai kartai ir kaip tėvai gali padėti savo vaikams mokytis.
Konferencijoje dalyvavo Vilniaus krikščioniškų gimnazijų vadovai, mokytojai, Klaipėdos krikščioniškų bendruomenių vadovai ir "Vaivorykštės tako" gimnazijos tėvai bei mokytojai. Mūsų tėveliai ir mokytojai turėjo daug klausimų, į kuriuos gavo išsamius atsakymus iš vadovų – praktikų.
Šiandien mums girdėti apie krikščioniškus koledžus, kurių dydis siekia nuo 2 tūkstančių iki 4 tūkstančių mokinių, puoselėjančių krikščioniškas tradicijas - yra padrąsinimas. Nuo pradinės mokyklos iki mokytojų parengimo, visas mokymo grandis apimančios įstaigos, kurios siekia jaunajai kartai perduoti krikščioniškas tradicijas ir meilę Dievui mums yra įkvėpimas.
Sovietmečiu praradę savo tikėjimo šaknis, sekdami jų pavyzdžiu, norime išsaugoti ir branginti tai, kas yra svarbiausia kiekvienam žmogui – Tikėjimą, Viltį ir Meilę. Tikėjimą – Dievo Sūnaus atpirkimu ir Jo gyvybe. Viltį – Dievo pažadų veikimu ir amžina Dievo Meile, suteikiančią mums džiaugsmą ir pakvietimą naujam gyvenimui.
Esame dėkingi Dievui už šią galimybę bendrauti, mokytis ir būti įkvėptais!