Tėvo žodžiai brangesni už auksą (2)

   Dažnai vaiko pasaulyje yra viena problema – blogi santykiai su tėvais. Kodėl taip nutinka, kad tėvai elgiasi neteisingai su savo vaikais, nuolat jiems nurodinėja, kaip reikia gyventi?

   Turbūt visiems vaikams galioja tik tėvų taisyklės, kurių turi laikytis. Pavyzdžiui, norėtum pasėdėti prie televizoriaus, bet privalai eiti ruošti namų darbus, nes tėvai nuolat kartoja: jei prastai baigsi mokyklą, neįstosi į universitetą, jei neįstosi į universitetą, dirbsi darbą, už kurį menkas atlyginimas. Kas vakarą 21 valandą sapnams tikrai dar ne laikas, bet ir čia galioja tėvų taisyklės. Tačiau atėjus rytui supranti, kad diena bus daug geresnė, nes vakar atsigulei laiku!

   Turbūt kiekvieną vaiką erzina tėvų pastaba nesėdėti prie kompiuterio, ir „negadink akių“. Tačiau gerai pagalvojus, ilgas laikas prie kompiuterio ne tik kenkia regėjimui, bet ir atima galimybę bendrauti su tikrais draugais ir džiaugtis gyvenimu. Nuo mažų dienų tėvai prašo laikytis tvarkos namuose: kai pavalgai išsiplauti lėkštę, susitvarkyti kambarį, kas rytą pasikloti lovą, bet jei viso to neišmoksi, užaugus tau nepavyks susikurti tvarkingų ir išpuoselėtų namų.

   Tikiu, kad ateityje bus dar ne vienas tėvų pamokymas, kuris sukels mano pyktį. Bet verta žinoti, kad tėvai vaikams linki tik gero.

Emilija, 5 klasė